Miljø


Comfyballs er stadig klimaneutrale

 

Ifølge IPCC udsender tekstilindustrien mere drivhusgas, end alle verdens fly & skibe tilsammen. 80% af udslippene stammer fra selve tekstil produktionen, ikke transporten. Udover klimapåvirkningen, sætter tekstil produktionen også pres på udsatte vandressourcer, og har store lokale udslip af mikrofiber.
Fra  januar 2020, har alle Comfyballs været klima neutrale.
For at opnå dette, har vi beregnet vores samlede CO2- udslip, fra start af produktet til  kunden har det i sine hænder.
Dette forhold modregnes nu den indsats der opnås ved deltagelse i to kulstofs udlignings projekter. Et vandkrafts projekt i et bjerggorilla-fristed i Congo, samt et biomasse projekt i Indien, har udlignet Comfyballs`PCF på verdensplan.   
En beregning på èt par Comfyballs / Comfy , har et kulstofs aftryk på ca 1,6 kg CO2.  Dette svarer til samme udslip CO2, som èt glas mælk ( eller 11 glas appelsinjuice), eller til en halv cheeseburger.  Selvom dette kan virke marginalt, vil det stadig gøre en mærkbar forskel, hvis alle bidrager med bare lidt.
Ved at købe klima neutrale produkter, hjælpes der til en global klima beskyttelse og du bidrager med at støtte til anerkendte kulstofs reducerende projekter. Du bidrager også med at nå FN`s mål for bæredygtig udvikling, der ligeledes er en del af bekæmpelsen af fattigdom og forbedring af levevilkår i udviklingslandene.
Kulstofs udlignings projekterne er testet og certificeret i henhold til de internationale standarder, hvor ClimatePartner`s certificeringsproces er godkendt af TÜV Østrig.